Бившата кметица на „Младост“ съди Сливенския затвор

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева съобщи в официалната си Фейсбук страница, че ще съди затвора в Сливен. 

„Уважаеми медии в Сливен, скъпи приятели на Деси Иванчева, утре (14.03.), около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен. Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ. Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образование на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата ѝ, заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства. Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца“, пише в страницата на Иванчева. 

Тя влезе в затвора, след като бе осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Биляна Петрова бе осъдена на пет години затвор, 10 хил. лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров бе осъден на четири години затвор, осем хил. лева глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.