димитър желязков

Делото срещу Митьо Очите се препъна за четвърти път

Делото срещу официално обявеният наркобос Димитър Желязков- Митьо Очите в Софийския градски съд се препъна още преди старта си. Днес СГС отложи разпоредителното заседание по делото срещу Желязков и още няколко души. Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Причината за отлагането на заседанието е неявяването на единия от подсъдимите, тъй като е трябвало спешно да отиде в болница заради свой близък, постъпил в лечебното заведение. Същото се случи и на предходното съдебно заседание, когато подсъдимият Иван Ангелов внезапно постъпи с бактериална инфекция в болница, което отложи заседанието.

Митьо Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Ако е рекъл Господ и ако не се поболее поредният подсъдим, петият опит за начало на процеса ще бъде на 11 април. Тогава се очаква да бъде готова и съдебно-медицинската експертиза на Димитър Желязков, свързана с искането на защитата да бъде променена мярката за неотклонение на подсъдимия. В момента Митьо Очите е под домашен арест.