Шефът на „Хидрострой“ излезе на свобода срещу 20 бона

С парична гаранция от 20 000 лева Велико Желев излезе от ареста. Мярката за неотклонение му е определена от наблюдаващия прокурор, след като е преценено, че няма опасност Желев да се укрие и да извърши друго престъпление. Наложена му е и забрана да напуска страната.

Както е известно, Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Велико Желев за изнудване. Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по компетентност досъдебното производство.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства е стигнато до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление.

В тази връзка Велико Желев е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 24 февруари в гр. София, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди друго лице, чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото, да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лева.

Деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и е извършено от повече от две лица, поясняват от прокуратурата.