Няма свобода за четиримата обвиняеми за трагедията край Локорско

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Християн Дунгаров, Атанас Атанасов, Петър Янев и Тачо Тачев, обвинени за смъртта на мигрантите край Локорско.

Преди седмица Софийският градски съд остави петима обвиняеми в ареста. Четирима от тях обжалваха решението. Петият от задържаните – Виктор Кузмов, не обжалва първоначално постановеното решение от градския съд миналата седмица.  

Според апелативния съд големият обем събрани до момента доказателства дава възможност да се направи извод, че всички обвиняеми са участвали в престъпленията, за които са обвинени. Освен това са събрани свидетелски показания, а също и обясненията на задържаните подкрепят този извод.

Част от задържаните са осъждани за различни престъпления в миналото. Дунгаров, който има чисто съдебно минало, също остава в ареста с мотива, че извършените от групата с негово участие престъпления са с висока степен на обществена опасност.

Здравословното състояние на Атанасов, което според защитата му е предпоставка за промяна на неговата мярка, позволява той да пребивава в ареста, определи още съдът.