Васил Михайлов - Перник - син на заместник-окръжния прокурор

Делото срещу сина на пернишкия прокурор стартира с осем обвинения

В Софийския районен съд се проведе разпоредително заседание по делото срещу Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Той е подсъдим по осем обвинения – закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства.  

Според тричленния съдебен състав по делото няма нарушения, които да бъдат пречка процесът да започне по същество и насрочи следващото заседание за 7 април. Определението на съда може да се обжалва.

По делото има 11 пострадали, като трима поискаха са участват като граждански ищци. Два от исковете са за 10 хиляди лева, а един за 20 хиляди лева. Съдът обаче отказа да допусне исковете, за да не се утежнява процесът, но конституира ищците като частни обвинители.

Прокурорът Георги Иванов заяви, че няма допуснати грешки в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения в разследването, като поиска да се потвърди мярката за постоянен арест на Михайлов.

Адвокатът на Михайлов поиска и по-лека мярка за клиента си, който от няколко месеца се намира в ареста. Обвиняемият също помоли за по-лека мярка и уточни, че не е нарушил домашния си арест, който му беше наложен преди време. „Няма как да наруша нещо, което не съм почнал да изпълнявам“, посочи той. Михайлов обясни, че преди да влезе в дома си и да започне домашният му арест, не знаел, че не може да отиде до съседния тротоар.

Прокурор Иванов не се съгласи с адвокат Велинов и посочи, че искането за прекратяване не е основателно. Съдът отказа изменение на мярката.

Единственият свидетел Кевин Каров заяви, че няма претенции към Михайлов и уточни, че не желае да бъде конституиран като частен обвинител срещу него.

В днешното заседание съдебният състава реши, че е необходим резервен съдия, който да присъства на следващото заседание.