Бахамата бе арестуван при спецоперация в Благоевград

По време на мащабна спецоперация в Благоевград бе задържан известния дупнишки бос Васил Петров-Бахамата и съпругата му Лидия. Двамата са изведени от такси с кюстендилска регистрация в уличката до Административен съд – Благоевград от полицаи от специалните части. Паралелно с това, в София е задържан синът им – Димитър.

Арестите са във връзка с разследване на измами. Според неофициална информация в схемата са завлечени със стотици хиляди левове хора от региона. Фамилията е успяла да въведе в заблуждение строителни фирми, под предлог че имат високопоставени приятели, чрез които ще им осигурят поръчки.

Извършени са претърсвания на адреси в София и Сандански, иззети са множество документи с цел събиране на доказателства за престъпната дейност на фамилията, която парадира с висок жизнен стандарт.

Предприети са разпити пред съдия на свидетели, които са пострадали от бизнес сделките с фамилията.  

Преди 12 г. Васил Петров-Бахамата бе арестуван в София и обвинен за участие в организирана престъпна група за имотни измами заедно със столичен адвокат. Тогава бе разкрита схема за изготвяне на документи с невярно съдържание, въз основа на която гражданите губят жилищата си, както и авоари в собствените си сметки. Мишените бяха възрастни граждани без наследници, чиито имоти са били прехвърлени с фалшиви документи на други лица.

През миналата година дупнишки полицаи иззеха шофьорската книжка на Васил Петров, която се оказа издадена в Кения. Това бе установено, след като той бе спрян да шофира бентлито си по централната улица в Дупница „Св. Иван Рилски“. Любител на скъпите коли и високите скорости е и синът му Димитър, който на 4 февруари тази година бе задържан при полицейска гонка по магистралата от Перник до Бобошево.