свят решетки арест затвор

Полицай в ареста, заплашил приятелката си

Служител на полицията в Ловеч, заплашвал приятелката си, е задържан и временно отстранен от длъжност, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 20 аса е потърсила помощ 20-годишна жена. На оператор на телефон 112 тя обяснила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, я е заплашил. Незабавно към посочения адрес е насочен автопатрул на районното управление в Ловеч. На място е задържан 23-годишен служител на областната дирекция на МВР. Веднага е иззето служебното му оръжие.

Той е отведен в полицейския арест и е задържан за срок до 24 часа в районното управление в Ловеч. Извършени са му тестове за алкохол и наркотици. Дрегерът е отчел високо съдържание на алкохол в кръвта му, а пробата за наркотици е отрицателна. Мъжът е отстранен временно от длъжност, срещу него започва дисциплинарно производство. По случая е образувано следствено дело, всички материали са докладвани на Районната прокуратура в Ловеч.

Директорът на ОДМВР – Ловеч, старши комисар Станислав Великов, заедно със своите заместници се срещнаха и разговаряха с потърпевшата. Те са я уверили, че ще окажат максимално съдействие за гарантиране на нейната сигурност.