Дронамикс дронове

Дронове ще пазят границата от нелегални бежанци

МВР работи активно по проблема с нелегалната миграция, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев преди началото на Националното съвещание на вътрешното министерство. Предвижда се и доставката на безпилотни летателни апарати по границата ни Турция. Те ще са от полза както за борбата с нелегалната миграция, така и за противодействието на корупцията. 

На съвещанието присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и на административните структури в Министерството.

По време на съвещанието ще се обсъдят резултатите от дейността на МВР по превенция и противодействие на престъпността, състоянието на пътнотранспортния травматизъм през 2022 г., организацията на дейността на структурите на МВР в периода на подготовката и провеждането на избори за 49-ото Народно събрание са темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието

„Една от най-отговорните задачи, която стои пред нас, е честният вот, вотът, който ще доведе до реални резултати по отношение на избраните народни представители“, каза служебният вицепремиер и вътрешен министър.