линейка

Тежка катастрофа с четири жертви край Варна

Четирима души са загинали при тежка катастрофа край Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР. При инцидента са пострадали още двама души, които са настанени в болница.

Катастрофата е станала тази сутрин на стария път от Варна към Девня, на около 300 метра преди разклона за Повеляново. В инцидента са участвали два леки и един товарен автомобил.

В друга катастрофа рано тази сутрин на пътя между Раднево и Гълъбово е загинала жена на 41 години, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко преди 6:50 часа на разклона за село Трояново, където са се сблъскали лек автомобил и ученически автобус. Загинала е пътувала в лекия автомобил жена на 41 години.

Пострадал е водачът на лекия автомобил, мъж на 66 години, оказва му се медицинска помощ. Водачът на автобуса, мъж на 66 години, е тестван за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат. В автобуса няма пострадали и не са пътували деца. Движението не е ограничено.

За друг един загинал и 13 ранени при 12 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщава МВР на сайта си. В София са регистрирани 23 леки катастрофи, тежките пътни инциденти са два. Загинали няма, ранените са двама.   

От началото на годината 50 души са загинали при катастрофи, ранените са 813. Регистрираните пътнотранспортни произшествия са 637. 

Пътните настилки в страната тази сутрин са предимно сухи, обработени са и са проходими при зимни условия. Намалена е видимостта до 150 м поради мъгла в област Враца.