линейка

Микробус премаза пешеходец на заден ход на пловдивски паркинг

Шофьор на микробус уби пешеходец на паркинг в Пловдив и избяга. Загиналият е мъж на 59 години. Часове по-късно шофьорът беше открит в Благоевградско.

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христова уточни, че пешеходецът е блъснат при движение на заден ход. Окръжна прокуратура е задържала извършителя, който е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за задържане под стража. Поради това, че е избягал от произшествието, му е повдигнато по-тежко обвинение. За бягството от мястото на произшествието законът предвижда от 3 до 15 години затвор. Извършителят е установен и задържан в района на Гоце Делчев.
Според Христова водачът се е изплашил и затова е избягал. „Не е видял пешеходеца първоначално, но не е и проверил за пешеходци и препятствия. Има данни, че е предоставил микробуса на негов близък и е взел автомобил. Бил е наясно, че е издирван. Лицето има дребни криминални прояви далеч във времето и пътни глоби, които са платени и не са значителни“, разкри прокурорът.