Васил Михайлов - Перник - син на заместник-окръжния прокурор

Две обвинения срещу прокурорския син-бияч от Перник

Софийска районна прокуратура съобщи днес, че срещу сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – Васил са повдигнати две обвинения. Васил Михайлов е обвинен в закана за убийство и за причиняване на лека телесна повреда.

„Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния В.М. за две престъпления, извършени на територията на град Перник“, съобщиха от държавното обвинение.

На 12.05.2022 г. около 01,00 часа в близост до детска площадка в Перник, обвиняемият В.М. се заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с неустановен до момента твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия, съобщават от Софийска районна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

В.М. е обвиняем и по друго досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.