нож

Обвиниха мъж от „Люлин“ в опит за убийство с нож

Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла обвинение срещу жител на столичния жк „Люлин“, за опит за убийство. Той наръгал с нож опонент в главата и гърба пред павилион за цигари и алкохол в „Люлин“ във вторник,24 януари. 

В съобщение на СГП се посочва, че след запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Б. Г. към наказателна отговорност.

„Обвинението спрямо него е за това, че на 24.01.2023 г. около 21:45 ч. в гр. София, ж.к. „Люлин 4“, пред павилион за алкохол и цигари, Б. Г. направил опит умишлено да умъртви Н. К. чрез нанасяне на удари с нож в областта на главата и гърба. Деянието е извършено по хулигански подбуди, изразяващи се в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм. Обвиняемият извършил деянието на публично място, пред множество хора, без насилието да е било провокирано по какъвто и да е начин от пострадалия. Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини“, съобщават от държавното обвинение. 

Извършителят е задържан за 72 часа. Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за мярка за неотклонение „задържане под стража“ срещу обвиняемия.