Разследват семейно насилие над дете в Кърджали

Прокуратурата и социалните служби в Кърджали разследват случай на малтретирано дете, след като снимки и видео на 6-годишното момче са качени от баща му в социалните мрежи. На тях се виждат наранявания по лицето, които приличат на изгаряния от цигара.

„Установено е наличие на четири наранявания в областта на лицето, които представляват локални изгаряния. Вероятно става въпрос за изгаряния от цигари”, обясни зам.-районният прокурор на Кърджали Петя Чотрова.

Извършен е оглед в жилището на семейството, като са иззети фасове, открити навсякъде в дома. Разпитани са и множество свидетели, като е назначена и съдебно-медицинска експертиза.

„Ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза с оглед на данните, че майката страда от умерена умствена изостаналост, което е установено с решение на ТЕЛК”, уточни Чотрова.

Семейството е с три деца, които към момента са изведени.

„Следва процедура, за да оценим риска и да предприемем действия по отношение връщането им. Трябва обаче родителският капацитет да бъде оценен като положителен”, разясни директорът на „Социално подпомагане” – Кърджали Катя Димитрова.