кокаин

Митничари откриха 6 кила кокаин в турски ТИР

Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан АндреевоКокаин откриха кокаин с тегло 6,476 кг., на приблизителна стойност над 777 000 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

Дрогата е намерена във влекач с полуремарке с турски регистрационен номер на трасе „Изходящи товарни автомобили“. Камионът, управляван от 39-годишен турски гражданин, е селектиран за митническа проверка, при която в арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото реагира на кокаин, а общото нетно тегло е 6,476 кг. на обща сто 777 120 лева.

В хода на проверката пред разследващ митнически инспектор шофьорът на камиона е заявил, че е употребил наркотици. За случая митническите служители уведомяват компетентните органи от КАТ към МВР.

Водачът на товарната композиция е бил тестван с техническо средство „Drug Test“, чието показание дало положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай от РУ-МВР