Разбиха две оранжерии за марихуана в Кнежа

Наркооранжерия беше открита при спецакция на полицаи от Кнежа. Специализираната полицейска операция е поведена на 13 януари, като в хода ѝ е извършена проверка в имота на 63-годишен мъж в града.

На пода на сеновала, полицаите установили капак, с размери 50 см Х 60 см, водещ до специално пригодено помещение, вкопано в земята на дълбочина 2,20 метра.

Мястото било пригодено за оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвано с осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. захранване с разклонители, въздуховоди за принудително отвеждане и вкарване на въздух в помещението, таймери на 24 часов режим.

Влизането се осъществявало посредством асансьорно съоръжение. От помещението са иззети 111 еднотипни пластмасови саксиизасадени със 111 растения от рода на конопа с височина от 2 см до 6 см.  и  други 55 еднотипни пластмасови саксии, засадени с 55 растения от рода на конопа с височина от 90 см до 120 см.

При извършения полеви наркотест „ продукцията“ е реагирала на марихуана. Зад алуминиева врата е намерена едноцевна пневматична пушка, преработена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие – калибър – 5,6 мм., а на рафт в горната част на помещението са открити и иззети 150 боеприпаса за огнестрелно оръжие – калибър – 5,6 мм и самоделно изработен заглушител.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. В последствие му е наложен постоянен арестДействията по разследването продължават под ръководството на районен прокурор.

При същата операция, реализирана на 13 януари, на друг адрес в град Кнежа е задържана 49-годишна жена. При претърсване на обитавания от нея имот, в стопанска постройка , оборудвана за отглеждане на кучета, е открит на дървен капак на пода.

Той отвеждал до специално пригодено помещение, вкопано в земята на дълбочина 2,20 м., с монтирана в него инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа – марихуана.

Установени са осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. захранване с разклонители. При извършеното претърсване в помещението са намерени и иззети 50 пластмасови саксии, със засадени в тях 50 растения от рода на конопа, с височина от 90 см.

На полеви наркотист те реагирали на марихуана. На пода на помещението е открита суха растителна маса – съцветия от растения от рода на конопа, които при направения полеви наркотест реагирали също на марихуана.

По случая се води разследване.