украинци

Украинци-крадци се отърваха с условна присъда

Украинците Денис Шейтанов и Руслан Добровски, които бяха задържани за кражба на валута и накити за около 100 бона от апартамент в бургаския ж.к. „Изгрев“, се разминаха с условна присъда.

На проведено на 29 декември заседание на Районен съд – Бургас двамата са сключили споразумение и са признали вината си. Наложено им е наказание „лишаване от свобода“ в срок от 18 месеца, чието изпълнение се отлага за 4 години. Става ясно, че причинените с престъплението имуществени вреди са изцяло възстановени. Двамата са осъдени още да заплатят в бюджета на ОДМВР-Бургас направените в хода на досъдебното производство разноски общо близо 7 хил. лв.  Отнети в полза на държавата са и „работните“ им инструменти – пили, шперцове, патрони за брави, отвертки и други.

Обирът бе извършен през светлата част деня на 15 ноември от апартамент, чиито собственици са отсъствали. Част от сумите и предметите, отнети от жилищата – златни накити и изделия от благородни метали, са се съхранявали  освен в двете квартири,  които двамата обитавали, но и в апартамента на украинска гражданка. Сумите са били харчени бързо.