Умишлен палеж затрил тримата младежи край село Рани луг?

МВР проверява и версията за умишлен палеж на автомобила, в който бяха открити овъглените тела на трима младежи в землището на село Рани луг, Трънско. Пожаро-техническа експертиза ще установи дали пожарът, при който загинаха младежите е в резултат на техническа неизправност на автомобила, в който са открити  или става дума за умишлен палеж.

В опожарения автомобил са намерени и скелети на животни, за които се предполага че са кучета, съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Перник Албена Столова.

Загиналите са на 18, 22 и 26 години. Те са от община Омуртаг и са пристигнали в Трънско в нощта срещу 20 декември, за да търсят трюфели заедно с още 4-ма свои познати. Групата е била с два автомобила.

Младежите са се разделили, като четирима от тях са отишли в друг район. Уговорката помежду им била да се срещнат по-късно през деня в Трън, обясни прокурор Стоилова.

„На настоящия етап са назначени пожаро-техническата и съдебно-медицинската експертизи, както и ветеринарно-медицинска експертиза на телата на животните. Предполагам, че аутопсиите ще бъдат готови днес или утре, резултатите от съдебно-медицинските експертизи – на по-късен етап, както и пожаро-техническата експертиза.

Включително и експертизата, която в случай, че се установи материал, който е годен за изследване, която да потвърди самоличността на лицата, които се сочи, че са били в автомобила.“

Проведени са разпити на свидетели.

Групата и друг път е идвала в Трънско за трюфели в района на инцидента – гориста, трудно проходима местност, в близост до границата със Сърбия. Засега не са открити следи за пребиваването на други лица или автомобили.