бой

Роми се млатят в Асеновград, отнася го полицайка

Една от причините за днешната спецоперация, блокирала Асеновград е инцидент от края на миналата седмица. Става въпрос за конфликт между две цигански фамилии, който прераснал в масов бой. В опит да прекрати бой, полицайка от Асеновград е била ранена.

Тя била нападната от представители на двете ромски фамилии, между които възникнал остър конфликт, разкри шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. Полицайката била на място, тъй като се отзовала на сигнала. Поражения има и по патрулката, счупени са стъкла, обясни Костадинов.

Припомняме, че сигналът за побоя в един от крайните квартали на града, при който се чули и изстрели, е получен около 18.40 часа в петък на тел. 112. Незабавно натам са насочени патрули на районното управление и допълнителни екипи на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“. След като ситуацията е овладяна и напълно възстановен общественият ред, е изяснено, че свадата възникнала между две фамилии. 

В болница с опасност за живота е транспортиран един от участниците в мелето, който бил прострелян с огнестрелно оръжие с неустановена марка и калибър. 

При проведените оперативни действия като съпричастни са задържани шестима мъже, част от които са криминалнопроявени и осъждани. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства продължава