свят решетки арест затвор

Кокошкар отнесе 4 г. затвор за две неуспешни кражби

Крадец карък се запъти към затвора, след като по внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе осъден. 43-годишният Я.К. всъщност е осъден за опити за кражби, защото и в двата случая бил хваната на място от охранители.

Това не попречи на държавното обвинение да се похвали. Според обвинението, на 29 октомври 2021 г. около 21,25 ч. от магазин на бул.„Тотлебен“ в София, Я.К. направил опит да отнеме чужди вещи на стойност 58,87 лв. Опитът останал недовършен, тъй като е бил задържан от охранител в магазина.

На 31 октомври същата година около 03,00ч. чрез използването на неустановено по делото техническо средство, Я.К. влязъл в офис на бул. „Цар Борис” III в София и взел от него лаптоп и скенер на стойност 1 202,14 лв. Докато напускал сградата обаче бил задържан от охранители.

Както пише прокуратурата в съобщението си за чутовния си успех, „двете деяния са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като Я.К. е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за идентични престъпления. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал.1,т.4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал.1,вр.чл. 29, ал.1, б.А и б.Б , вр. чл. 26, ал.1 от НК“.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Я.К.
Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и му
наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.