Антимафиоти хванаха дилъри с 3 кг амфетаминови лукчета

Четирима души бяха задържани от ГДБОП и Областната дирекция на МВР във Варна по време на сделка с над 3 килограма метамфетамин. Любопитен е начинът, по който са били опаковани дозите – всички те са изглеждали като популярните бонбони тип „лукчета“.

Вчера на територията на Варна по линия „Незаконно разпространение на наркотични вещества“ се проведе специализирана полицейска операция съвместно с ОДМВР –Варна и служители на ГДБОП – МВР, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна, съобщиха от областната дирекция.

В хода й в момент на сделка за 3.055 кг метамфетамин, са задържани четирима души, трима от които са криминално проявени.

При извършени последващи действия по разследването – претърсване и изземване в два автомобила във Варна и на един адрес в София, допълнително са намерени количества в различни разфасовки метамфетамин, кокаин, марихуана и електронна контролна везна.

Започнало е разследване по описа на ОДМВР – Варна за престъпление по чл. 354а от НК. Действията по разследването продължават.