Полицията разследва мистерия с фалшиво изнасилване и истинско наръгване с нож

Мъж подаде фалшив сигнал за опит за изнасилване на внучката си и намушка шофьор в движение в Плевенско, съобщиха от полицията.

На 7 декември 25-годишен мъж е подал сигнал за инцидент при пътуване с автомобила му от Долна Митрополия към село Ставерци.

Докато шофирал, 57-годишен пътник му го наръгал няколко пъти с нож. Пострадалият успял да напусне колата, след което е намерен от автопатрул на пътя при входа на село Брегаре.

Той е транспортиран в плевенска болница, като няма опасност за живота му.

Същата вечер в 23:02 часа 57-годишният пътник е сигнализирал, че 12-годишната му внучка е станала жертва на опит за сексуално посегателство.

Според разказа му – престъплението е извършено в същата кола собственост на 25-годишния мъж. Униформените са установили мястото и потърпевшите и е започнало разследване.

Изяснило се е, че опит за изнасилване не съществува, а малолетната е предупредена от дядо си да поддържа неговата версия. След гостуване в частен дом в Долна Митрополия и на път за село Ставерци 57-годишният е нападнал водача на автомобила с нож.

След като пострадалият напуснал колата, извършителят е успял да придвижи автомобила му до Ставерци. На улица в селото е нанесъл материални щети по кола, увреждайки стъклата му.

С малолетното момиче работи инспектор от Детска педагогическа стая. Ножът е иззет. Заради измислената история 57-годишният е задържан за срок до 24 часа и по случая се води разследване.