свят решетки арест затвор

Двама от организирана наркогрупа бяха осъдени

Окръжна прокуратура-Благоевград приключи дело срещу участници в организирана престъпна група, занимавала се с държане и разпространение на наркотични вещества в страната. Двама обвиняемите са вече осъдени за участие в престъпната група от пет души, за държане и разпространение на наркотици. Това съобщиха от държавното обвинение.

В хода на разследването са били събрани доказателства за това, че на 5 януари 2022 г, в гр. Дупница 54-годшният Ю.М. е държал хероин и кокаин.

На същата дата в с. Дамяница, община Сандански, 37-годишната П.Ж. държала кокаин, предназначен за пласиране.

Обвиняемите Ю.М. и П.Ж. са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. Между защитата им и Окръжна прокуратура-Благоевград са били сключени споразумения, с които двамата са се съгласили да изтърпят ефективни наказания.

Съдът е одобрил сключените между страните по делото споразумения. На обвиняемия Ю.М., който е извършил деянията при условията на опасен рецидив, е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване. На П.Ж. е наложено наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим.

Наказателното производство срещу останалите трима участници в ОПГ продължава.