ГКПП "Капитан Андреево"

ТИР-аджия и гранични полицаи в екшън на ГКПП-„Капитан Андреево“

Международен шофьор на ТИР предизвика истински екшън на ГКПП-"Капитан Андреево". Според съобщение на МВР към 22.15 часа на 12 септември началникът на митническата смяна на пункта е поискал съдействие от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“. Причината за искането е шофьор с товарен автомобил „Мерцедес“ на трасе вход, който в продължение на час и половина отказвал да напусне заетия от него кантар. 47-годишният чужд гражданин не притежавал задължителното разрешително за транзитен превоз и отказвал да го заплати, за да бъде обработен от митничарите и освободен да продължи пътуването си.

Първоначално на мястото е изпратен граничен полицай, който е бил в непосредствена близост до кантарите. Въпреки разговорите, шофьорът отново отказал да напусне кантара, затворил прозорците и заключил вратите на товарния автомобил.

На мястото са изпратени още двама гранични полицаи. Шофьорът демонстративно отказал да напусне кантара, оставайки заключен вътре в камиона. Двама от граничните полицаи продължавали да го убеждават, застанали на степенките от двете страни на кабината. В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на служителите.

Застаналият пред кабината на камиона граничен полицай му разпоредил да спре, шофьорът отново не се подчинил. Служителят произвел изстрел със стоп-патрон и чак тогава, след около 20 метра, товарният автомобил спрял. Няма пострадали. 47-годишният водач е изведен от кабината и задържан в Гранично полицейско управление – Свиленград.