Габрово съд

Оставиха в ареста убиеца на 46-годишна габровка

Окръжният съд в Габрово постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на С. А. от Габрово, обвинен в убийството на 46-годишна жена на 19 август. Според доказателства на пострадалата е нанесен побой, в резултат на който е получила тежки травми, довели до смъртта ѝ.

Може да се направи обосновано предположение, че С. А. е извършил престъплението, както и че са налице останалите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, мотивира се съдът. Отчетени са били тежестта на престъплението, наказуемо от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години, както и опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдебното решение е взето по искане на Окръжната прокуратура, а определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново в тридневен срок.         

Обвиненият в убийство 42-годишен мъж е живял на семейни начала с жертвата. Жената е починала от раните си в линейката, на път към болницата.

Според репортерска проверка убийството е станало в габровския квартал Горни Бакойци, в къща, където обвиняемият и жертвата са живеели под наем. Мъжът е бил без постоянна работа и имал криминално минало.

Изясняват се причините, довели до тежкото престъпление, квалифицирано от магистратите по член 115 от Наказателния кодекс, който третира умишлено убийство.