патрулка

Автомобил помете патрулка, отцепваща пътя заради пожара край Казанлък

Автомобил, управляван от жена се вряза в патрулна полицейска кола, която отцепвала движението заради пожара край Казанлък. Както е известно през вчерашния ден на военния полигон над града при контролирано обезвреждане на боеприпаси избухна пожар, който се разраства.

При инцидента пострада един полицай, който е откаран в ЦСМП-Казанлък с фрактура на главата. Автомобилът, ударил патрулката, е управляван от жена, която отивала на работа в казанлъшката оръжейница. Предстои да се изяснят причините за инцидента. 

Нощта за пожарникари, военни и граждани в Казанлък бе тежка. Огънят, тръгнал от военния полигон, е овладян, гасенето обаче продължава.

И днес два хеликоптера се включват в борбата със стихията, която се разрази в сряда на учебен полигон "Тюлбето" при обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Огънят обхвана сухи треви, храсти, а заради вятъра навлезе и в смесена гора. Пожарът бе спрян на метри от вилната зона. Осъществен е контрол върху сметището на града.

По думите на комисар Стоян Колев днес усилията ще бъдат насочени на североизток, тъй като там е най-критичната точка – огънят се доближава до военни обекти, на които се съхраняват боеприпаси. Засегнати са около 1400 декара площ.