Министерски съвет Гълъб Донев

Войната по пътищата и честният вот са приоритетите на МВР

В обръщение на първото Национално съвещание на МВР премиерът Гълъб Донев очерта приоритетите на МВР и правителството – войната по пътищата и организирането на честен вот. Той изрази уважението си и благодарността към всеки един служител от МВР, за когото опазването на живота и сигурността на българските граждани е въпрос на дълг и чест.

"Вашата професия е сред онези, в които нямаш право на грешка – защото дори в дребна неточност може да постави в риск живота и здравето на много хора. Вашият професионализъм и лична амбиция да изпълнявате отговорностите ви по най-добрия начин има пряко отражение на всеки един от нас. Забелязваме обикновено пропуските. Разчитам на вас за всички ситуации, в които органите на реда ще бъдат на своя пост. Личното ми убеждение е, че всеки човек е ценен. Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела за пореден път човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв, защото съм убеден, че на войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки един от нас. Не се намираме на двете страни от магистралите в България, заедно сме в това безумие. Настоявам да сте нетърпими към всеки, който застрашава живота и не спазва правилата за поведение. Направете възможното и невъзможното, за да може да се спре войната по пътищата", заяви той.

Гълъб Донев също така очерта и другия приоритет пред МВР и правителството – подготовка и организация на честни и свободни избори. Той призова максимална мобилизация на местно и национално ниво, за да може да се борят с купения вот.