контрабанда злато

Хванаха 1,8 кг злато на „Капитана“

Опит за нелегално пренасяне на златни накити бе предотвратен от митничарите на "Капитан Андреево". На пункта пристигнал лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация, на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници – български граждани заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина под предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са намерени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

На шофьора С.В. е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.