Пиян зад волана.

Шофьор на градус оцени книжката си на 10 лева

Шофьор, предложил подкуп на пътни полицаи, е задържан в Шесто РУ – Пловдив, за срок от 24 часа. От прессъобщението на МВР става ясно, че "инцидентът" се е разиграл на 9 юли вечерта – около 22.30 ч. – на бул. Цариградско шосе" под тепетата.

Екип на "Пътна полиция" е осъществявал рутинен контрол в рамките на националната спецакция срещу пияните и дрогираните зад волана, разпоредена от вътрешния министър след кървавото меле пред столичния хотел "Хемус" на 5 юли през нощта. В един момент униформените спират лек автомобил "Опел" и връчват на водача дрегер.

Историята мълчи по въпроса колко промила са били отчетени, но за сметка на това "крещи", че като видял положителния резултат на монитора, шофьорът хвърлил 10 лева в патрулката в очакване тутакси да бъде освободен. Вместо това, ръцете му внезапно се оказали закопчани с белезници, а самият той – паркиран на задната седалка в полицейския автомобил до пристигане на оперативната група от най-близкото РПУ.

След огледа на "местопрестъплението" и задължителното изземане на вещественото доказателство, почерпеният скъперник е отведен в участъка и затворен за едно денонощие. 

По случая е образувано бързо производство, а материалите са внесени в Пловдивската районна прокуратура като поредното "доказателство", че по пътищата има не война, а олигофрени на свобода (без извинение).