йоан матев

Подсъдимият за убийството в „Борисовата градина“ Йоан Матев е неоткриваем

Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 година делото срещу Йоан Матев, подсъдим за умишленото убийство на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 г. в парк "Борисова градина“ в столицата, съобщиха от съда.

Причина за отлагането стана неявяването на подсъдимия, който многократно е търсен на постоянния си адрес, но не е открит. Не се явиха и адвокатите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в същото време има данни, че пълномощията ѝ са оттеглени. Третият защитник е майката на подсъдимия, която също не е била открита на адреса си в София.

Съдът разпореди двама от адвокатите, без този, който е в отпуск, както и подсъдимия, да бъдат търсени за призоваване и докарани от звено "Охрана“ за следващата дата на съдебното заседание по делото. Междувременно се изискват всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента той е с наложена мярка за неотклонение "подписка“.

От март тази година Матев, който е подсъдим за убийството в "Борисовата градина" през 2015 година, е неоткриваем за съда.