протест

Протестиращи затварят днес в 18 часа „Цариградско шосе“ при Горубляне

Протест ще затвори булевард "Цариградско шосе" днес в 18 часа. Очаква се булевардът да бъде блокиран заради протест на жители на квартал "Горубляне" срещу неуредените права като собственици на имоти.

От вчера те възобновиха протестните си действия, като заявиха, че ще протестират всеки ден, като увеличават продължителността на протестите си с един час всеки ден.

"Целта на нашия протест е да привлечем на вниманието на управляващите към нашия проблем – той е блокирането на нашите имоти вече 31 години. Това са имоти, които са предвидени за публични нужди, но не се отчуждават. Просто на всички избори се обещава на жителите на панелните комплекси, че върху нашите имоти  ще се изградят паркове. Тоест използват се само за покупка на гласове", заяви Янита Тарабанова от Инициативен комитет "Горубляне".

Според съобщение на пресцентъра на общината протестиращите имат разрешение от Столичната община за провеждане на протест, но без да се блокира движението по бул. "Цариградско шосе".

Вчера протестиращите спряха движението на автомобили по булеварда и в двете посоки и към София и към АМ "Тракия", а за да не се затруднява движението, от Пътната полиция пренасочваха движението на автомобилите по обходни маршрути.