джип

Украинец паркира джипа си посред дюните край Созопол

Джип с украинска регистрация навлезе сред дюните на Шофьорския плаж край Созопол. Заради нарушението водачът му го очаква глоба. „За трети пореден път имаме нарушаване на целостта на сивите, неподвижни дюни в областта на Шофьорския плаж край Созопол. Служители на РПУ Созопол са установили нарушителя и той ще бъде санкциониран, защото е нарушил Закона за Черноморското крайбрежие. Актът е на стойност 1000 лв.", съобщи говорителката на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Украинецът е обяснил, че е искал отблизо да се полюбува на морето и не е бил наясно, че нарушава закона.  Рандева допълва, че заради липсата на информационни табели много чужденци не си дават сметка, че извършват нарушение на закона. "С областна администрация вече коментирахме до началото на активния летен сезон да бъдат поставени такива”, каза тя.

Миналата година на същото място в пясъка затъна кемпер на германски турист. Тогава летовникът бе арестуван, тъй като оказа съпротива, а кемперът му бе конфискуван. Още тогава от Областна управа-Бургас обещаха да бъдат поставени информационни табели на английски, че плажът попада в защитена местност