Пловдив - надзиратели - протест

Служителите в пловдивските арести също излязоха на протест

Синдикално дружество гр. Пловдив – Ареста при Синдиката на служителите в затворите в България се включи активно в поредицата от протести на национално ниво под наслов „Продължаваме протеста“, провеждани днес пред териториалните звена на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в редица населени места.

Синдикат на служителите в затворите в България активно търси диалог с Министъра на правосъдието по редица наболели въпроси, един от които касае размера на трудовите възнаграждения, чиято актуализация е наложителна, съобразно високия инфлационен индекс в страната. Служителите се обединиха и издигнаха лозунги, с които заявяват своите искания и изразяват недоволството си по отношение на политиката на доходите в сектора.

Демонстрацията беше предхождана от почти едноседмично носене на символични протестни лентички, а днес служителите издигнаха лозунги пред обществеността и медиите.

Юрий Корнов, председател на СД гр.Пловдив, изрази надежда, че властимащите ще обърнат внимание на проблемите на надзирателите и ще направят постъпки към вземане на съгласувани със Синдиката оптимални решения по поставените проблеми.