полиция

Бизнесмен се загубил след среща с мистериозен мъж

Александър Стоилов Алтънбашев е отвлеченият столичен бизнесмен. Минути реди да изчезне той е имал среща с мистериозен мъж от Пловдив, съобщава Флагман.

Сигнал в полицията е подала сестра му. Пред криминалисти тя е съобщила, че няма връзка с брат си от обяд на 23 май. За последно го видяла малко преди 10 часа, малко преди да се срещне с човека, с когото е трябвало да пътува за Пловдив.

Пред полицаите тя съобщила още, че по обяд в апартамента на брат й, който се намира срещу нейния, влязъл мъж на видима възраст около 28-35 г. По думите й, той си отключил с ключ. Притеснителното в случая било, че с ключ за жилището разполагали само тя и брат й.

След като непознатият си тръгнал с бял автомобил, тя подала сигнал на телефон 112. След това започнала да пише и звъни на брат си, но той й казал, че не може да говори и че заминава за Бургас във връзка със свой проект. Това бил и последният й разговор с него.

В полицията е разпитана и приятелката на бизнесмена – Кристина.

Алъксандър Алтънбашев е шеф на дружеството „Еста консулнтинг“ ЕООД, на което е собственик на капитала. Той е популярно лице от медии като Тв Европа, Блумбърг тв и други, които често го канят да коментира тенденциите на пазара за криптовалути. По образование е икономист, завършил е „Прогонозиране и планиране“ и „Бизнес администрация“ в УНСС. Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 г., а от 2018 г. се занимава само с него, води и обучителни курсове по трейдърство. Казва, че тази търговия не е по различна от търговията с акции или суровини, но този пазар има специфики и трябва да се внимава, тъй като има много рискови проекти.