уаз

МРРБ проверява ВиК – Пловдив за покупката на УАЗ-ки от Русия

Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил проверка на ВиК – Пловдив по повод информацията за обществена поръчка за закупуване на автомобили УАЗ от Русия на стойност 540 000 лева и инхаус процедурите за закупуване на техника. Министърът посочи, че е научил снощи за тези казуси, сочи БНР.

Пловдивският депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов отбеляза: „Аз съм уверен, че министерството ще направи много бързо проверка на изнесената информация и ще вземе веднага мерки, тоест няма да трае дълго във времето. Иначе личното ми мнение е, че този този човек не е за този пост – там, където се намира в момента“, каза Йорданов, който посети Областната управа.

Излезе и официалната позиция на ВиК-Пловдив:

Обществената поръчка за покупката на УАЗ-ки от Русия е в границите на нормалното и разрешеното от Агенцията за обществените поръчки. Това обяви пред Радио Пловдив говорителят на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов. Той обясни, че обществената поръчка е подготвена през месец януари, а Агенцията за обществени поръчки я е одобрила на 3 февруари тази година.

Към тази дата не е имало никъкви обструкции поръчката да бъде осъществена, подчерта Гълъбов. Той допълни, че договорът с фирмата изпълнител е сключен през април. Въпреки това, процедурата не е финализирана, тъй като от ВиК-Пловдив не са обявили договора.

“Оставаме отворени за окончателно становище от Агенцията за обществени поръчки, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Холдинг „ВиК“, заяви Антон Гълъбов. По думите му, договорът може да бъде прекратен или продължен, в зависимост от становищата на тези институции.

„Няма смисъл да се търсят някакви странности и несоътветствия по отношение на санкциите от Русия, тъй като процедурата не е финализирана“, подчерта Антон Гълъбов.

Договорът за тази обществена поръчка трябва да бъде прекратен, смята говорителят на водното дружество в Пловдив. Той изрично подчерта, че това е негово лично мнение, а не на пловдивското водно дружество.