Йорданка Фандъкова

БСП пита Фандъкова за канализацията на район „Витоша“

Предвижда ли се изграждане на канализационна мрежа и подмяна на водопроводната мрежа в кварталите от район "Витоша" – Симеоново", "Драгалевци", "Бояна" и "Княжево", питат общинските съветници от БСП Иван Таков и Альоша Даков столичния кмет Йорданка Фандъкова. Двамата са отправили въпроса си официално и очакват на предстояща сесия на Столичния общински съвет да получат подробен отговор.

Социалистите припомнят, че според данни на НСИ за последните 10 години населението на район "Витоша" се е увеличило с 50 на сто, а застрояването продължава. Въпреки това Столичната община до момента не е предприела необходимите действия за подобряване на техническата инфраструктура в района. "Не е справедливо управлението на средствата, които жителите на "Витоша" плащат под формата на местни данъци и такси, да не се връщат като инвестиции за подобряване на инфраструктурата", пишат още съветниците от БСП.

Те настояват да разберат включила ли е общината район "Витоша" като приоритетна зона за изграждане на канализация и подмяна на водопродод по ОП "Околна среда", както и дали се предвиждат в инвестиционната програма на София за 2022 г. пари за отчуждителни процедури за изграждане на канализационни колектори.