Зеленски

Журналистът Тъкър Карлсън призова за проверка на сметките на Володимир Зеленски

Журналистът на американския Fox News Тъкър Карлсън призова за проверка на сметките на украинския президент Владимир Зеленски, преди да изпрати повече пари в Украйна за икономическа и военна подкрепа. „Белият дом изпрати повече от милиард долара в Украйна само миналата седмица, а сега, както казахме, министърът на финансите обявява, че изпраща още половин милиард долара за изплащане на заплати на служителите в публичния сектор в Украйна“, каза той. „Не трябва ли първо да направим одит на финансите на Зеленски?“

Според Карлсън подобни действия на американската администрация допринасят за инфлацията. „Отговорът на [Президента на САЩ] Джо Байдън е да отпечата повече пари и да ги изпрати в Украйна“, каза той.

Карлсън принадлежи към дясното крило на Републиканската партия, което клони към изолационизъм във външната политика. Въпреки това републиканците в Конгреса все още са за активни действия на световната сцена и противопоставяне на Русия във връзка със ситуацията в Украйна. През последните месеци те подкрепяха действията на Байдън в тази посока, като понякога се застъпваха за дори по-драстични стъпки, отколкото администрацията предлагаше. През януари по-специално те се застъпиха за въвеждането на предварителни санкции срещу Русия.