полиция мисури

12 ранени след стрелба в мол в американския град Колумбия

Най-малко 12 души са били ранени след стрелба в мол в столицата на американския щат Южна Каролина – град Колумбия. Властите смятат, че не се касае за случайна атака, предаде Асошиейтед прес. По думите на началника на градската полиция Скип Холбрук 10 души са получили огнестрелни рани, от които осем са хоспитализирани, а двама се намират в стабилно критично състояние. "Няма загинали", допълни началникът на полицията.

"Задържани са трима души", посочи Холбрук, уточнявайки, че всички задържани са били въоръжени."Според наши данни най-малко един от тях е стрелял", допълни той. В комюнике тази нощ Холбрук каза, че при случилото се са пострадали 14 души на възраст от 15 до 73 години. Девет душа са били простреляни, а още петима са получили наранявания, докато се опитвали да избягат от мола, уточни полицията. Единствено най-възрастният от ранените остава в болница. Всички останали са получили медицинска помощ и са си тръгнали. Не се съобщава за починали починали.

По думите на началника на полицията според предварителна оценка стрелбата е открита след конфликт между клиенти на мола, които са се познавали. "Не смятаме, че стрелбата е случайна. Смятаме, че те са се познавали и нещо е довело до инцидента", подчерта Холбрук.

По-късно стана ясно, че полицията в град Колумбия е арестувалаа 22-годишен мъж във връзка със стрелбата в оживен търговски център, при която по най-нови данни са пострадали 14 души, предаде Асошиейтед прес.