телефонна измама

Пенсионер даде 10 000 лв. и златни монети на ало измамници в Крумовград

78-годишен мъж даде на телефонни измамници 10 000 лв. и три златни монети в Крумовград, съобщиха от полицията. Измамниците действали по класическа схема – първо съобщили, че член на семейството се нуждае от операция и е необходимо заплащане. Веднага след това се обадил „следовател“, за да уведоми, че това е измамен сценарий и очаква помощ за задържане на престъпниците в полицейска операция, която тече в момента. Накрая пристигнал мъж, който да прибере парите.

След сигнал в Районно управление-Крумовград незабавно са били предприети заградителни и издирвателни действия за установяване на извършителите.

Полицията отново напомня на гражданите по никакъв повод да не предават пари и ценности на непознати, защото с такива сценарии действат измамниците. Препоръката към жителите на областта е да не се поддават на никакви увещания, да се свържат с близките си и да подадат сигнал на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

Това е първата телефонна измама в областта през тази година. В предходните две години – 2021 и 2020 г., на територията на ОД на МВР-Кърджали няма извършени такива престъпления.