Човек с белезници

Арестуваха трима румънци заради катастрофата с мигранти край Нова Загора

Трима румънски граждани са задържани за катастрофата край Нова Загора, при която пострадаха превозваните от тях нелегални мигранти. Това обяви говорителят на Районна прокуратура Сливен прокурор Христина Блецова.

Румънците са напуснали местопроизшествието и са заловени в района на Велико Търново. Задържани са за 24 часа по Закона за МВР и в момента се намират в ареста в Нова Загора.

Районната прокуратура е започнала досъдебно производство за нелегалния превоз на 52 чужди граждани през територията на страната и причинена катастрофа по непредпазливост. Според прокурор Блецова все още се изясняват фактическите обстоятелства около инцидента и се правят разпити. Към момента няма привлечени обвиняеми.

Заместник-директорът на областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински" д-р Хрисант Хрисантов коментира състоянието на оставените за лечение седем мигранти. "Всички са стабилни – седем човека са. Двама в ортопедия, двама в реанимация, двама в неврохирургия и един в хирургия. Имат травми по крайниците, а тези в реанимация с черепно-мозъчни травми, но са в съзнание вече. 14,15, 19-годишни има. Със сигурност един иранец има и един афганистанец, за другите не мога да кажа нищо", каза д-р Хрисантов.

Другите седем, които бяха под наблюдение в спешното отделение през нощта, вече са изписани и транспортирани до бежанския център в село Баня. Оставените за лечение вероятно ще бъдат изписани в понеделник, каза още д-р Хрисантов.