сгс

Обвинителен акт за палеж на ресторант

Софийска градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу мъж и жена за палеж на чуждо недвижимо имущество – заведение ресторант, като пожарът е представлявал опасност за живота на други хора и е било възможно той да се разпростре и върху други имоти – престъпление по НК.

Според обвинителния акт, на 25 април 2019 г., около 03,00 ч., в София, в съучастие като съизвършители, обвиняемата Д. Б. и обвиняемият С. Г. запалили чуждо недвижимо имущество – ресторант в центъра на столицата. Те влезли в складовото помещение, преместили различни предмети и запалили един от тях. В резултат цялото обзавеждане и оборудване в лятната градина било унищожено. Всички прозорци били счупени. Дървената конструкция, дървените маси и столове били силно овъглени. Запаленото имущество е със значителна стойност – 32 158,96 лв.

Фактическата обстановка е установена въз основа на събраните в хода на разследването доказателства чрез оглед на местопроизшествие, протокол за доброволно предаване, разпити на свидетели, други писмени доказателствени материали, пожаротехническа експертиза, видеотехническа експертиза, оценителна експертиза, лицево-идентификационна и допълнителна лицево-идентификационна експертиза, комплексни съдебно-психиатрични и психологични експертизи.

Обвиняемите са български граждани, осъждани. Д.Б. е на 24 години, а С.Г. на 40 години.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.