стари левове

Измамиха със стари левове украинци на автогарата във Варна

Докато някои българи помагат на бежанците от войната в Украйна, други се възползват от тяхното страдание и печелят, макар и нечестно. Такъв е и случаят с роднини на моряка от Одеса Александър Голайко, кожито са били измамени на автогарата във Варна, сочи БНТ.

Украинските бежанци пристигнали на варненската автогара от Одеса. Решили да си вземат билети за София, но на гишето им отказали разплащане с карта. Тогава към групата се присъединил измамникът, който предложил да им обмени пари, но им дал стари български левове, които вече не са в обращение.

"Продажбата на билети трябва да се извършва от фирмите превозвачи. Аз съм длъжен да дам помещение за продажба на билети и други дейности. Има охрана, има и камери, които осъществяват контрол. В случая картата на украинския гражданин не е била приета от ПОС терминала. Лошото е, че това не е първият случай. Единственият начин, по който хората могат да обменят пари, е на бюрото до гарата, но то не работи постоянно", обясни Веселин Михайлов – директор на автогарата във Варна.

Той призова хората да не се поддават на предложения за обмяна на валута от външни лица.