контрабанда алкохол

121 л алкохол без бандерол задържаха на Дунав мост – Русе

При проверка на пътнически микробус, пътуващ от Молдова за Турция, митнически служители от ТД Митница Русе откриха 121 литра водка и уиски без български акцизен бандерол.

На 22.03.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост – Русе е извършена проверка на превозно средство с водач молдовски гражданин и пет пътника. Пътническият микробус е насочен за щателна митническа проверка и пролъчване с мобилна рентгенова система в халето на граничния пункт. В хода на контролните действия в личния багаж на водача и двама от пътниците са открити 121 литра високоалкохолни напитки – водка и уиски, в картонени кутии и бутилки, всичките без български акцизен бандерол. В писмените си обяснения лицата заявяват, че са закупили алкохола за подаръци и за приятели.

Алкохолните изделия, които са над лимита за пренос на акцизни стоки за лична употреба и не са придружени от изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове, са иззети и на лицата са съставени три акта за установяване на административно нарушение.