абрамович

Суперяхтите на Абрамович акостираха в Бодрум и в Мармарис

Две луксозни суперяхти, собственост на руския милиардер Роман Абрамович, акостираха в Турция, съобщиха местни медии. Анкара не се присъедини към европейските санкции срещу Москва, насочени срещу собственика на футболния клуб "Челси" и други олигарси.

Западните държави конфискуват такива активи, свързани с богати руснаци, като част от усилията за оказване на натиск върху президента Владимир Путин заради инвазията му в Украйна. Абрамович беше сред лицата, включени в списъка на новите санкции, приети от Европейския съюз миналата седмица.

Според турски вестници, които се позовават на сайтове за проследяване на морския трафик, рано във вторник неговата яхта „Eclipse”, плаваща под бермудски флаг, е акостирала в Мармарис. Това е втората яхта на олигарха, която хвърля котва в Турция.

140-метровата суперяхта „Solaris” на милиардера беше заснета в понеделник във ваканционния курорт Бодрум, също в югозападната част на страната – повече от седмица след като беше забелязана на пристанище в Черна гора, която не е част от ЕС.