съд хасково

Привлякоха като обвиняем мъж за контрабанда на 50 бойни патрони

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем С. Я., на 50 г., български и турски гражданин, за това, че през ГКПП –  Капитан Андреево, с лек автомобил с чужда регистрация, е пренесъл през границата на страната от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците, боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 50 броя бойни патрони – престъпление по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“  в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД „Митница Бургас“.

На 17 март 2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от С.Я. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала щателна митническа проверка във фабрична кухина, находяща се в багажното отделение на автомобила, митническите служители открили, укрити в чорапи, два броя картонени кутии, които съдържали общо 50 броя бойни патрони.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество следствени действия, като разследването по случая продължава.