анабол

Анаболи за 100 бона хванаха на „Капитан Андреево“

Контрабандни медикаменти за над 100 000 лева откриха и иззеха митническите служители на митнически пункт "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград и от прокуратурата. Общо 245-те опаковки с хормон на растежа са установени при проверка на товарен автомобил на 17 март.

Водачът, турски гражданин, представил документи за превозваната за страна от Западна Европа стока. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в долапа на полуремаркето и под леглото  в шофьорската кабина са открити 245 писалки с инжекционен разтвор с медикамента "Genotropin", който представлява хормон на растежа. Недекларираните опаковки с лекарствения препарат на стойност 100 653 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

От държавното обвинение допълниха, че водачът на товарния автомобил – турският гражданин А.К. (57 г.) е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "гаранция в пари" в размер на 3000 лева, както и "забрана за напускане пределите на Република България".