Райън Куглър

Полицията в Атланта объркала режисьора на „Черната пантера“ с банков обирджия

Режисьорът на филма "Черната пантера" Райън Куглър за кратко е бил арестуван от полицията в американския град Атланта през януари тази година, след като бил объркан с банков обирджия, предаде Ройтерс, цитирана  от медиите. Това става ясно от видеозапис, разпространен от органите на реда в американския град.

Куглър е задържан на 7 януари, след като посетил офис на Банк ъв Америка, за да осъществи финансова операция, пише електронното издание на сп. "Варайъти". "Полученото обаждане звучеше така, сякаш някой се опитва ограби банката", казва един от полицаите във видеокадрите.

Режисьорът подал на касиера искане за теглене на пари, а на гърба на документа, според информацията, написал: "Бих искал да изтегля 12 хиляди щатски долара в брой от банковата си сметка. Моля, нека парите бъдат преброени на друго място. Бих искал да съм дискретен", пише "Варайъти".

Банковият служител погрешно разбрал ситуацията като опит за грабеж, тъй като поисканата сума надвишила 10 хиляди щатски долара и информирал шефа си, пише "Варайъти". От Банк ъв Америка не отговориха на изпратено запитване за коментар.

"Черната пантера" стана вторият най-печеливш филм в бокс-офис класациите по целия свят през 2018 г. заради начина на представяне на африканската култура и получи похвали, че е крайъгълен камък за расовото разнообразие в Холивуд. Продукцията имаше шест номинации за награда "Оскар", като сред тях и за най-добър филм. "Черната пантера" спечели три отличия – в категориите за оригинална музика, костюми и сценография.