човек с белезници

Арестуваха „лечителка“, завлекла 120 000 лева от наивници

Пловдивските криминалисти разкриха нова измамна схема по интернет, ощетила множество  хора с десетки хиляди лева. Задържана е 35-годишна жена, която за половин година е прибрала близо 120 хиляди лева от жертвите си, уточняват от Областната дирекция на МВР в града под тепетата.

Първоначалните действия по случая стартирали преди дни в отдел  „Икономическа полиция“ на пловдивската дирекция на МВР, когато няколко жители на областта разказали за престъпна схема на измама по интернет.  В търсене на решения на различни лични въпроси с помощта на свръхестествени сили, потърпевшите се свързали със страница в социална мрежа с профилна снимка на известна маг в България. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните инструкции за предварително плащане на услугите за разваляне на магия, гадаене и т.н. След като превеждали парите през конкретна платежна институция обаче, контактът с тях веднага прекъсвал. Впоследствие се оказало, че разговорите не били водени с гадателката, а снимката й била поставена за заблуда.

След прецизен анализ на събраната информация и професионалната работа в кратък срок, служителите влезли в дирите на жителка на варненско село, на 35 години. Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на измамната й схема станали голям брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лева. Най-малката сума, която й била изпращана е 250 лева, а най-голямата – 10 хиляди лева.

С полицейска заповед извършителката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция“. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.