KPMG - Bulgaria

Намериха цаката на санкциите: Руското подразделение на KPMG ще напусне международната мрежа на одиторска фирма

Руското подразделение на одиторската фирма от Голямата четворка – KPMG International, ще напусне международната мрежа на одиторската фирма. В същото време бизнесът на компанията в Руската федерация ще бъде запазен изцяло, съобщиха от пресслужбата на компанията. „На 7 март KPMG International реши да изтегли своята практика в Русия от международната мрежа. Местното партньорство запазва изцяло персонала и дейността на руския пазар. Нашият екип ще продължи да предоставя услуги на клиенти със същото постоянно високо ниво на качеството и обслужването на клиентите, които вече са повече от 30, оценяват руския бизнес от години“, се казва в изявлението.

Всички формални аспекти на взаимодействието ще бъдат отработени с всеки клиент индивидуално, подчертаха от пресслужбата.

По-рано руското подразделение на одиторската мрежа на PricewaterhouseCoopers (PwC) също обяви оттеглянето си от международната мрежа от фирми. Комюникето не посочва какво е предизвикало този ход. Британският телевизионен канал Sky News обаче информира, позовавайки се на неназован представител на PwC, чиято централа е в Лондон, че решението е взето заради специалната военна операция на Москва за защита на републиките в Донбас.