съд стара загора

Две досъдебни производства срещу пияна жена, потрошила три коли и ранила един мъж

Вчера, около 2,45 ч. през ноща, в Стара Загора, Н. П., на 33 г., управлявала лек автомобил, марка БМВ. Тя преминала покрай три спрени леки автомобила, които ударила. Близо до колите се намирал мъж, който пострадал от сблъсъка. Той получил политравма и фрактура на крака. Шофьорката на БМВ-то не спряла движението си и напуснала бързо местопроизшествието. След около един километър автомобилът на Н. П. преминал покрай полицейски автопатрул. Служителите на МВР забелязали, че колата се движела с висяща лайсна и я спрели за проверка.

Установено било, че Н.П. е във видимо нетрезво състояние и на задната седалка се намирало 8-годишното й дете. Тя била тествана с техническо средство, като пробата отчела 3,00 промила алкохол. Н.П. е дала кръв за изследване. Задържана е за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора са образувани две досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол и за причиняване на пътнотранспортно произшествие с нанесена средна телесна повреда. Предстои обединяването на двете производства.

Първоначалният срок на разследване е двумесечен.