човек с белезници

В Плевен съдът задържа мъж за дрога при условията на опасен рецидив

В хода на разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Плевен била проведена специализирана полицейска операция в квартал "Сторгозия". Извършено е претърсване и изземване в апартамент, собственост на Г. К. на 29 години, при което са намерени и иззети наркотични вещества – коноп, амфетамин и метамфетамин, електронни везни и други.

По досъдебното производство, в качеството на обвиняемо лице, е привлечен Г. К. за това че, в периода от неустановен ден до 17 февруари 2022 година, в Плевен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – престъпление по НК.

С постановление на обвинител от Окръжна прокуратура – Плевен той е задържан за срок до 72 часа. За извършеното от него престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Окръжен съд-Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на Г. К., както и че има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването, поради което е постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.